Sizden Gelenler - Makyaj | Soru & Cevap

Pazartesi, Nisan 04, 2016

Herkese yeniden merhaba!
Güneş yavaş yavaş kendini gösterirken herkesin günü parlak geçsin! 
Bugün diğer yazılarımdan biraz değişik bir formda yazacağım; blogumu açalı yaklaşık bir sene oldu ve ben bu bir sene içerisinde çok güzel mailler, beğeniler, övgüler aldım. Bunların yanında eleştiriler de vardı tabii ki :) Bu yüzden hepinize, desteğini, önerisini eksik etmeyen herkese teşekkürler, burada hep birlikte bir şeyler öğreniyor, uyguluyor ve eğleniyoruzdur umarım.. :)

Bugüne kadar mail yoluyla, instagram yorum ve direkt mesajlar yoluyla sorulan soruları cevaplamak istiyorum. Gelin hem soru hem cevaplara birlikte bakalım! :)



-Kapatıcı ile sivilce izlerim kapanır mı?

C: Tabii ki kapanır fakat göz altlarında kullandığımız kapatıcı göz altını aydınlatır. Sivilceyi kapatmak için kullandığımız kapatıcı renk olarak hem ciltle uygun olmalı hem de aydınlık olmamalı.


-Tırnak etlerim çok fazla soyuluyor, yara olmaya başlıyor. Var mı bir çözümü?

C: Her gece yatmadan önce tırnak etlerinize vazelin sürün. Yaklaşık 3-4 günde alacağınız sonuca inanamayacaksınız! :)



-Kaşlarımı kalemle de doldursam farla da doldursam çok yapay duruyor. Nasıl bu durumu düzeltirim?

C: Kaş hattını bir kalem ile çizin. Kaşların başlangıç kısmını çok hafif boyayın, uca gittikçe daha da koyu boyayın. Çok koyu kaşlı olsanız bile siyah kaş kalemi yerine füme renk kaş kalemi ya da B,2B resim kalemi kullanabilirsiniz :)




-Dudak kalemini bir türlü doğru kullanamıyorum. Nasıl uygulayabilirim?

C: Dudak kalemini dudak çukurundan değil de köşelerden ortaya doğru çizgiler çekerek uygulayın. Daha sonra dudağınıza da hafifçe taşırıp öyle ruj sürün. Sadece dudakları çerçeveleyip ruj sürerseniz yapay bir görüntü oluşabilir.


-Bacaklarımda çok fazla batık var, ne yapabilirim?

C: Duş sırasında mutlaka bacaklarınızı keseleyin. Bu bir ipek kese de olabilir ponza taşı da... Önemli olan ölü deriyi uzaklaştırmak. Sonrasında mutlaka nemlendirici uygulayın.





-Saçlarım normalde güzel uzuyor, fakat uzun zamandır boyunda bir değişim görmedim. Saç uzatmak için ne yapabilirim?

C: Saçınızı kozmik ay takvimine göre kesebilirsiniz, böylece doğru zamanda doğru işlem yapmış olursunuz. Bunun dışında argan, keratin, ısırgan, hint, badem yağları vs. yağlar ile bakım yapabilirsiniz. Saç şekillendirici kullanmayın, kurutma makinesini de yüksek ısıda kullanmayın.

-Cildim yağlı, fondöten öncesi nemlendirici sürmeme gerek var mı yok mu?

C: Her cildin mutlaka nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Yağlı cilt tipleri için yağ içermeyen su bazlı nemlendiriciler var, mutlaka bir tane edinin. 





-Göz makyajımı çıkarırken çok fazla kirpiğim dökülüyor, niçin?

C: Bu kullandığınız maskaradan da olabilir, skt tarihi geçmiş olabilir, bozulmuş olabilir. Ama özellikle makyajı çıkarırken kirpikleriniz kopuyorsa, göz makyaj temizleyicisini pamuğa dökün, pamuğu göz kapağınız üzerinde bir müddet bekletin. Kalıntılar biraz yumuşayıp çözüldükten sonra nazikçe silin. 



-Makyaj temizleme suyu veya sütü yüzümde sivilce çıkartır mı?

C: Her ürün aynı performansı göstermiyor. En iyi makyaj temizleme suyunu bile kullansanız mutlaka yüzünüzü daha sonra bol suyla yıkayın. Su olmadan temizlik olmaz!




-Makyaj temizleme suyum bitti, ıslak mendille makyajımı çıkartabilir miyim, zararlı mı?

C: Islak mendili ellerinizde bile çok kullanmayın. Alkol ve paraben içermeyen mendilleri elde kullanabilirsiniz fakat yüzünüze böyle bir kötülük etmeyin. Herhangi bir el kreminden pamuğa biraz döküp makyajınızı çıkartabilirsiniz. Veya da makyaj temizleme mendilleri kullanabilirsiniz.



Göz kapaklarıma far sürüyorum fakat hiç belli olmuyor ve kalıcılığı sürmüyor?

C: Göz makyajı öncesi far bazı kullanmalısınız. Eğer far bazınız yoksa kapatıcınızı pıt pıt şeklinde göz kapağına yaydırabilirsiniz. Hem göz kapaklarınızın rengi nötrleşecek, farın rengini belli edecek hem de kalıcılığını arttıracaktır.


Evet hanımlar, daha çook çoook sorular var. Zaman buldukça sorularınızı cevaplamaya çalışacağım.
Sorularınızı ve önerilerinizi bana bu yazının altında yorum olarak paylaşabilirsiniz.
Umarım cevaplarımla yardımcı olmuşumdur...
Instagram hesabım: venusellie
Mail adresim: venusellieblog@gmail.com
Kendinize çok çok iyi bakın, sevgiler...

Bunlar da ilginizi çekebilir:

0 yorum

Lütfen yorumlarınızda link vermeyiniz, isimlerinizin üstüne tıklanınca siteniz açılıyor.

Subscribe